vrijdag 23 april 2010

Everdingen 18 april een belevenis....dat was het zeker.


De 3e FSN 1:28 MiniZ Megane is een feit, voor de 2e maal dit jaar op de locatie SRC Fastlane te Everdingen en groots aangepakt stond deze racedag alles in het teken van een Benefietwedstrijd t.g.v. onze jonge telg binnen de FSN, Racing Unlimited!
Het ontstaan van deze nieuwe club is een ieder bekend dus dat hoofdstuk is passé, Nu toewerken naar de opening waar nog de nodige voorbereiding aan vooraf zal gaan. De FSN heeft besloten hier een steentje aan bij te dragen dus naast de race op zondag was er tevens een veiling en daarnaast nog eens een verloting. Diverse sponsoren die tal van artikelen ( slot- en niet slotrace) beschikbaar stelden.
De sponsoren die dag waren:
- De Bonte Klipper, beschikbaar gesteld koffie, thee en een heerlijk Indisch diner…,
- Marco’s Modelcar, diverse slotraceartikelen,
- FrankSlot, diverse slotraceartikelen en overige zaken,
- SlotCarRacing, diverse slotraceartikelen,
- Kloren Assurantiën, beschikbaar gesteld de bekers 1e drie finaleplaatsen,
- SRC Fastlane, beschikbaar gesteld hun clubruimte en winst uit baromzet,
- En alle overige aanwezigen die hun zaken ter beschikking hebben gesteld!

Een verrassende opkomst die dag was zeker een opsteker voor de inzet aan voorbereidingen, 21 deelnemers verschenen aan de start met wederom een grote variatie aan 1:28 modellen. Het is duidelijk dat de ingeschreven en geregistreerde piloten MiniZ het niet bij het standaard werk laten zitten als het gaat om het geven van een eigen identiteit, de meest mooie airbrush gespoten modellen scheurden over het circuit.


Ondanks de zeer ontspannen sfeer, bleek toch al gauw weer een gezonde spanning te hangen rondom de te rijden race. Een aantal rijders die elkaar op de eerder gereden race al hadden hebben ontmoet, zagen elkaar onderling alweer in competitie. De verschillen zijn dan ook gering en de uitslagen van de vorige races zijn dan ook zeker geen garantie voor de uitslagen van nog te rijden races in deze klasse. Dit maakt het rijden van de 1:28 dan ook zo interessant en iedere keer weer uitdagend.

Minpunt deze racedag waren wat gevallen van crashes met als gevolg een drietal kromme velgen, iets wat we de eerdere edities niet hebben kunnen waarnemen. Wel grappig dat het de realiteit meer benaderd als het gaat om pech, zoals dat ook in het “eggie” een rol speelt.

De organisatie was weer top, alles liep perfect, zo ook alles om de race heen w.o. de veiling en verloting die voornamelijk werd opgepakt door Aly en Janneke, bedankt dames voor jullie inzet in deze ! , …………en niet te vergeten het overheerlijke diner !

De race was spannend en zoals gezegd de verschillen klein, de eerste heat gingen 21 rijders van start in 6 x vier minuten racetijd. In een tweede serie reden allen 6 x drie minuten, dit om tijd te winnen. Het resultaat was een finale te rijden door de beste 6 rijders, te weten Edwin van Kouwen, Henk Smienk,, Henk vd Kaa, Roland Sijtsma, Robbert vd Lagemaat en Jan de Gier. Helaas had Henk vd Kaa wat pech in deze rit en behaalde de 6e positie. Henk Smienk sterk rijdend maar net even wat teveel uitstapjes, bezorgde hem de 5e plek. Roland Sijtsma had zeker reden trots te zijn deze race, als rijder van Racing Unlimited overtrof hij zichzelf en pakte de 4e positie. De 3e plek was er voor ondergetekende Jan de Gier, die vandaag zijn meerdere moest erkennen in de andere 2 Fastlaners , waarvan Edwin van Kouwen de 2e plaats veroverde, die op zijn beurt de kandidaat was voor plek 1 maar die af moest geven aan Robbert vd Lagemaat, welke deze dag zeer sterk rijdend en de finale overtuigend won.


Alle rijders gefeliciteerd met jullie resultaat, waarvan ik overtuigd ben dat deze uitslag weer naar meer smaakte, de uitdaging blijft er de volgende keer weer, en daarna…., en daarna………. Wat is deze klasse Top !!!
Iedereen blij, de sfeer was super, de gezelligheid droop er van af, de winnaars zeer tevreden met hun prijs, niet alleen de rijders maar ook met de verloting, Kortom, het is weer voor herhaling vatbaar !


Iedereen bedankt, mede namens Racing Unlimited,
Tot de volgende keer,
Namens de organisatie FSN,
Jan de Gier