zaterdag 12 september 2009

MiniZ-28Tijdens de Sixpackwedstrijd zaterdag 12 september bij SVN in Nieuwegein ontdekten we de eerste Renault Megane 1/28 types al op de baan voor een fotoshoot, de modellen kwamen zo uit de spuitcabine weg.

De reacties over deze nieuwe klasse waren zeer enthousiast, diverse orders zijn reeds gedaan, en de spuiterij heeft weer handen vol werk voor komend seizoen.

(foto's Jan Groosmuller en Frank Goyaerts)
Wat direct opviel is dat de Megane genoeg ruimte heeft op de Ninco baan, wat diverse FSN clubs het idee gaf, om deze klasse ook op hun baan te introduceren, aangezien diverse clubs op Fleischmann baanstukken rijden.
Het technisch reglement zal op zeer korte termijn beschikbaar zijn, evenals diverse tips voor het opbouwen van deze opkomende populaire raceklasse binnen de FSN.
Als basis wordt uitgegaan van een chassis van PN Slot, voor deze raceklasse worden nu diverse compounds getest en zijn vrij verkrijgbaar.

De FSN beraadt zich hoe deze sprintklasse wordt ingevuld en organisatorisch wordt opgezet.
Clubs welke aangesloten zijn bij de FSN kunnen nu al aangeven of zij in 2010 beschikbaar zijn om een sprintdag te willen organiseren.