woensdag 31 maart 2010

woensdag 31 maart clubavond Fastlane MiniZ-28


Wat een gewone clubavond zou lijken, pakte heel anders uit…………..de te rijden klasse deze avond was de MiniZ-1:28, zoals deze ook onder de FSN wordt gereden, afgelopen zondag nog in Driebergen. Bij die race waren o.a. onze clubleden aanwezig in de persoon van Henk vd. Kaa en Henning van Dam. Henk wist tijdens deze race de aanwezigen te attenderen op de te rijden clubrace in Everdingen, en dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

Naast de diverse leden van Fastlane, liepen spontaan enkele rijders van buiten de club naar binnen, te weten Frans Boetekees van SVN, Wil Bijl van ‘t-Kasje, Henk Smienk, Frank Goyaerts en Bart Hardeman van Delta Slot.

Met een totaal van 16 rijders werd deze avond een race uitgezet, waarmee de clubrace van SRC Fastlane in de klasse 1:28 MiniZ gelijk is omgedoopt tot een race met open inschrijving en rijders uit overige FSN gelederen kunnen meedoen in het klassement van dit jaar. Het was dan ook een bijzonder gezellige avond met verrassende uitslagen en leuke competitieve strijd onderling. Daarnaast was opvallend het meegekomen enthousiaste publiek dat de sfeer compleet maakte, oftewel, een super geslaagde slotraceavond zoals het altijd zou moeten zijn, dit doet de echte slotracefanaat goed.

De uitslag deze avond:
1. Henk van der Kaa
2. Nico de Jong
3. Jan de Gier
4. Robbert van de Lagemaat
5. Edwin van Kouwen
6. Ruud Knaap
7. Henk Smienk
8. Michel Hagenaar
9. Ed van Zal
10. Frans Boetekees
11. Peter Nijhoff
12. Frank Goyaerts
13. Wil Bijl
14. Bart Hardeman
15. Hugo Bronkhorst
16. Henning van Dam

Dit zijn na de eerste ronde de zestien rijders in strijd voor de titel en daaraan verbonden bokaal voor de winnaar in de klasse MiniZ-1:28 bij SRC Fastlane voor het jaar 2010. Het beloofd een mooi slotracejaar te worden, waar nog tal van andere rijders zich aan toe kunnen voegen om mee te dingen in dit kampioenschap, er is tenslotte nog van alles mogelijk. Het is te hopen dat er binnenkort weer een productie beschikbaar komt die de vele enthousiaste 1:28 rijders kan voorzien van de momenteel te weinig in de handel verkrijgbare 1:28 PNSlot modellen. Ongetwijfeld wordt het rijders veld dan nog groter dat de competitie goed zou doen, de klasse wordt in ieder geval met veel plezier omarmd en is een terechte topper binnen de slotracewereld, dat zal niemand kunnen ontkennen.

Wij bij SRC Fastlane kijken uit naar de op 18 april bij ons te rijden FSN race in deze klasse, zie daarvoor o.a. de FSN site voor inschrijving daarvan, maar kijken daarnaast ook met veel plezier uit naar de clubavonden in deze klasse en zijn nu al nieuwsgierig naar de opkomst van wederom rijders buiten onze eigen club. Signalen geven nu al aan dat het weleens vele malen drukker zou kunnen worden.

Tot ziens bij SRC Fastlane
Jan de Gier