zondag 25 december 2011

FSN 1/28 Megane MiniZ te Marrum 21-12-2011

FSN 1/28 Megane MiniZ te Marrum, zondag 20 november 2011-12-21

Het hoge noorden, Marrum en de directe omgeving daarvan, zal in het weekend van 19 en 20 november weer worden opgeschrikt van de inmiddels gevreesde of misschien wel gewilde bezoekers bij Racing Unlimited.

Dit verslag is vanuit het perspectief van eveneens een bezoeker, ondergetekende, die hier zeker NIET voor de eerste keer z’n gezicht laat zien. Altijd weer een uitje, alsof de vakantie begint. Niet voor niets dat ik met m’n maatje Robbert, de caravan achter de auto haak om vervolgens met ons eigen onderkomen er een weekend op uit te gaan. Alles in het teken van Slotracing en vele bekenden gaan dezelfde richting uit, kortom, veel buitenlanders zullen Marrum weer binnenrijden om deel te gaan nemen aan een 1/28 race in het FSN kampioenschap 2011. Zoals ik zei met onze eigen caravan, die we standaard bij de ingang van het clubhuis mogen plaatsten, verder zijn er een aantal, te weten Frans Boetekees, Gilbert Waasdorp, Rene de Rooij en Marchel Mooring, het voltallige ledental van Geinslot en niet te vergeten Michel Verbruggen. Deze knakkers hebben hun onderkomen gepland ergens in het dorp Marrum.

Zoals in vele strijdtonelen zijn we met onze tegenstanders eerst eens even bij één van de sponsoren van Racing Unlimited een hapje gaan eten, bij aankomst de caravan gepositioneerd en hup naar Kota Radja voor een Chinese versnapering met bijna het voltallige ledental van de uitnodigende club, uhhhhhhhhhhhh, zeg maar rustig dat we ons daar vol hebben gefr……., bere gezellig dus, eten, zuipen en daarna…………Slotracen. De training voor de racedag op zondag verliep niet echt goed bij aanvang, vermoedelijk nog last van…………….ja, vul dat zelf maar in. Naar mate de avond vorderde kreeg een ieder die aanwezig was steeds meer grip op de situatie, niet alleen bedoel ik daarmee de grip op de banden maar tevens de afstelling. De meest5e aanwezigen waren de afstelling voor het circuit van Fastlane gewend, de baan bij Racing Unlimited is dan echt anders en daar moet je dan wel het nodige voor doen. Iedereen zag zichzelf verbeteren, over en weer wat info uitwisselen en degene die daar leek het meeste van te profiteren was Michel Verbruggen, reed enorme rondetijden en was zeer constant bezig, podiumkandidaat dus en niet uit te vlakken een gevreesde winnaar voor morgen. Niet dat ik niet kon aanhaken, ik kwam in de buurt en ook Robbert was die avond niet te stoppen, reed me op de hielen en zelfs af en toe daar voorbij.

Naast het Slotracen en wat drank, werd het donkerder en donkerder, maar,………….dat was omdat zo her en der bij enkelen de luiken begonnen dicht te vallen, hahahaha, beetje moe misschien, dus………………..op naar de nachtrust,

Nou ja, nachtrust………..de Geinslotters hadden een orgie bedacht met in de hoofdrol Michel Verbruggen, die zonder enige vorm van tegenzin en een brede glimlach nog vroeg, moet ik hiervoor inschrijfgeld betalen ???. ‘k-Weet niet wat er allemaal is gebeurd maar er is wel historie geschreven, 19-20 november wordt in het vervolg wel omschreven als de nacht van Marrum !, zoek maar op in het Enkhuizer Almanak.
Zondag,………………..oeffffffffffffffffff, de nacht dat we in de slaapzak kropen, daarvoor de kachel in de caravan aangedaan, dat was wel lekker. Naar bed, de kachel uit, anders wordt je wakker met zo’n pegel van een hoofdpijn. Die ochtend van de racezondag wakker, zo rond 07.00 uur en Brrrrrrrrrrrrr, KOUD !!!!, even de deur open en geen hand voor ogen kunnen zien. Onder nul en giga mist. De club was inmiddels open, maareeehhhhhh, dacht het niet, kachel weer aan en hup terug m’n bed in. Je ziet het, een echte doorgewinterde slotracer gaat gewoon uit zelfvertrouwen weer terug om effe bij te slapen, wachten………………..tot het wat warmer is, hahahaha.

Uiteindelijk wakker, ontbijt van Robbert, eieren met spek, hmmmmm, kan het je aanraden, die kan d’r wat van !. Daarna naar boven en is het aantal bezoekers inmiddels gestegen. Er wordt volop getraind en zelfs Henning is gearriveerd, zou eerst niet komen, toch een plekkie voor hem vrijgehouden door Fred i.o.m. Michel Verbruggen. Daarop is hij die ochtend naar Marum gereden, je ziet het al, met 1 x R !!!!, en dat is………………in Groningen !!!. Geen slotraceclub te vinden daar, geen bekende om het aan te vragen, dus, wat nu ???, even bellen dan maar, s-morgens 07.00 uur op zondag, zie dan maar eens iemand aan de telefoon te krijgen, dat valt niet mee, zeker als ze allemaal flink doorgezakt d’r roes aan het uitslapen zijn, hahahaha, wat een feest. Niet voor Henning dus, even een kleine 100 kilometer naar opzij rijden in de dikke mist richting Marrum Friesland. Met Henning erbij allemaal compleet, 18 rijders totaal.
De sfeer zit er goed in, nog allemaal brak van gisteravond en de beperkte nachtrust, maar geen verkeerd woord, wat een feest. De chinees wordt nog even flink opgeboerd, zal Frans wel zijn want die had het meeste, weten jullie het nog, zoveel dat-ie het niet eens op kon, foeiiii.


Geen kwalificatie deze keer maar lootjes trekken, wordt een mengeling van allerlei rijders door elkaar in de 1e heat van deze racedag. ‘t-gaat er gelijk hard aan toe, eens zien of de gevreesde bochten passen met het Megane geweld dat met hoge snelheid over het Marrumse circuit scheurt. De volgende rijders zijn aan de start verschenen:

- Marchel Mooring, Gilbert Waasdorp, Rene de Rooij en Frans Boetekees, allen Geinslot
- Hans Groen, Cees vd Waerdt, Hans Pieter, Marcel Kool en Barry, De Driebergse Kastenaren,
- Michel Verbruggen, Henning van Dam, Robbert vd Lagemaat en ondergetekende, namens SRC Fastlane,
- Frank Goyaerts, de enige Delta Slotter….
- Roland Sijtsma, Michel Prummel, Wybren en Fred Prummel, thuisrijders……

De een wat beter als de ander, wordt er toch ondanks eerdere gedachte, netjes gereden, weinig last van de andere rijders in de bochtenpartijen, her en der een uitvlieger maar dat heurt er bij.

Na de 1e heat is er pauze, allen vluchten naar beneden alwaar de catering op ons staat te wachten, Racing Unlimited bijgestaan door de vrouwelijke wederhelften hebben voor ons verwennerij gerealiseerd, een lekkere maaltijd om de krachten terug te krijgen na een intensieve 1e ronde, die zo werd beïnvloed door de nachtelijke taferelen. Prima voor elkaar, moet zeggen dat bij onze Friese vrienden dat nooit een probleem is geweest. Daarmee konden we weer fris en vol energie van start in het 2e deel van de race. De indeling werd opnieuw gemaakt aan de hand van de 1e resultaten, ander groepjes rijders dus en een ieder werd geconfronteerd met de tegenstander van gelijk niveau. Dat maakte de race op de baan en beeldscherm interessant om naar te kijken, posities werden verbeterd, keiharde strijd op de baan, …yep, dat is waar Slotracen om gaat, plezier om de baan, strijd er bovenop om daarna elkaar in de armen vliegend, hevig geëmotioneerd na te praten over weer een geweldige race.
Was het verwachtingspatroon die race qua uitslag dan ook zoals de training enigszins voorspelde ?, nee, dat was toch net even anders………..Michel Verbruggen was de “Sjaak”, wat ik eerder dit weekend al had gehoord. In de training kon hij zich meten met Robbert en ondergetekende, in de race bleek dat helaas voor hem anders. Wat wel gezegd moet worden is dat in feite degene die zaterdagavond de chinees naar binnen hebben gewerkt en daarna nog de nodige rondjes hebben getraind, ook allemaal zo’n beetje voor de rest is geëindigd. Trainen heeft dus weldegelijk zin, al is het maar voor de afstelling van de Megane waar op een heel andere baan toch eigenlijk wel wat tijd in gaat zitten.
Hoe er verder op de baan is gereden staat me niet helemaal meer bij als het gaat om bijzondere gebeurtenissen tijdens de race, daarom beperk ik me dan op dat punt tot de uitslag, zie hieronder:

1e Jan de Gier 279
2e Robbert vd Lagemaat 270
3e Marchel Mooring 267
4e Rene de Rooij 266
5e Michel Verbruggen 263
6e Frans Boetekees 262
7e Roland Sijtsma 261
8e Gilbert Waasdorp 256
9e Michel Prummel 254
10e Henning van Dam 251
11e Fred Prummel 245
12e Hans Groen 244
13e Frank Goyaerts 240
14e Cees vd Waerdt 239
15e Wijbren 239
16e Marcel Kool 238
17e Barry 238
18e Hans Pieter 226

Conclusie, tegenvallende Michel Verbruggen en ook zeker Roland, de beide koplopers in de 1e race in Driebergen hebben het hier laten liggen, dat maakt het dan voor het klassement weer bijzonder interessant. De laatste race in Everdingen zal duidelijkheid geven wie er met de meest punten aan de haal gaat.

Fred, Janneke, Roland, Michel en z’n meissie, allemaal bijzonder bedankt voor jullie inzet er weer een heel bijzonder weekend van te maken, jullie gastvrijheid zal ik nooit, nooit, nooit vergeten !!!!

Afsluitend nog de reis huiswaarts, de een wat eerder naar als de ander, en ja…….dan vergeet je nog weleens wat, zo ook Michel, die al eerder is genoemd in dit verslag…….z’n 1/28 was achtergelaten in het nog steeds mistige Marrum………dat scheelde weinig, die Geinslotters stonden te popelen om die groene kikker plat te rijden, hahaha, ‘t-was vanaf de eerste tot de laatste minuut feest.

Groeten en tot in Everdingen
Jan de Gier